Recensioner av Svinen

2015-11-17

“Carl-Johan Vallgrens, alias Lucifers, Svinen är hårdkokt, brutal och kolsvart. Bitvis gör det rent fysiskt ont att läsa historien om dessa antihjältar”
– Göteborgs-Posten

“den nya, ”Svinen”, är en elegant flätad berättelse med bas i Stockholms undre värld. Trafficking och prostitution står i centrum, med drogmissbruket som ständig följeslagare.”
– Dagens Nyheter

“Vallgrens andra bok om antihjälten Danny Katz håller ännu högre klass än den första (Skuggpojken). Det är spänning från den första sidan, men även en skrämmande skildring över de utsattas situation.”
– Skaraborgs Allehanda

“Ibland kan man fundera över hur vissa författare sover om natten. I varje fall kan en sådan fråga kännas adekvat när man läser Carl-Johan Vallgrens noir-thriller ”Svinen”, en andlöst spännande och kuslig fortsättning på författarens alter ego Lucifers ”Skuggpojken” som kom hösten 2013”
– Dala-Demokraten


//CJ